1000 TL ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz kargo! 1000 TL ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz kargo! 1000 TL ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz kargo! 1000 TL ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz kargo!

Soğuk Baklava Tadında; Glutensiz ve Rafine Şekersiz Güllaç

Tarih: 03.07.2025 22:18
Soğuk Baklava Tadında; Glutensiz ve Rafine Şekersiz Güllaç
Hafif, zarif ve yepyeni bir dokunuşla geleneksel bir tat: Hurma şurubu ile hazırlanmış, glutensiz güllaç!

Güllaç denince çoğumuzun aklına Ramazan ayı gelir. Ama bu nefis tatlı, aslında yılın her döneminde hafif ve sütlü bir tatlı alternatifi olarak sofralarda yer alabilir. Özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir tatlı arayanlar ya da ağır şerbetli tatlılardan uzak durmak isteyenler için güllaç harika bir tercih.

Bu tarifte ise güllacı klasik formunun dışına çıkarıyoruz. Hem glutensiz, hem sütsüz, hem de rafine şekersiz bir tarifle karşınızdayız. HURMALAB Hurma Şurubu sayesinde şeker yerine doğal bir tatlandırıcı kullanıyor, hindistan cevizi sütü ile bambaşka bir aroma yakalıyoruz.

Tatlıya dair beklentiniz hafiflik, doğallık ve pratiklikse, bu tarif tam size göre!

Tarif Videosu İçin Tıklayın!

Şeker ilavesiz, glutensiz güllaç tarifi

Malzemeler:

  • Güllaç katları için:

    • 10 adet büyük boy glutensiz güllaç yaprağı

    • 1 litre hindistan cevizi sütü

    • 1,5 su bardağı HURMALAB Hurma Şurubu

    • 1-2 damla vanilya özütü ya da vanilin

    • 150 gr evde kavrulmuş ve çekilmiş fındık

    Muhallebisi için:

    • 2 su bardağı hindistan cevizi sütü

    • ½ su bardağı HURMALAB Hurma Şurubu

    • 4 yemek kaşığı glutensiz nişasta

    • Vanilya özütü veya vanilin
      Tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Kıvamı çok katı olmamalı ve muhallebi mutlaka ılık olmalı.

    Üzeri için:

    • Glutensiz kakao
    • Glutensiz ve süt ürünsüz bitter çikolata (rendelenmiş)

        Yapılışı:

  • Güllaç yapraklarını kalıbınıza göre kesin. Artan parçaları ara katlarda kullanmak üzere ayırın.
  • Hindistan cevizi sütünü hurma şurubu ile birlikte ısıtın, vanilyayı ekleyin. Karışım sıcak ama el yakmayacak derecede olmalı.
  • Yaprakları sırayla süt karışımıyla ıslatarak dizin. 4. katta bolca fındık serpin.
  • İlk kat tamamlandığında üzerine ılık muhallebiyi dökün ve eşit şekilde yayın.
  • Kalan 5 katı da aynı şekilde dizerek fındık ve süt karışımıyla hazırlayın.
  • En üst katı yerleştirdikten sonra kaşıkla bastırın, fazla süt kaldıysa eklemeyin.
  • Tatlınızı 3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Servis öncesi üzerine glutensiz kakao serpin ve rendelenmiş bitter çikolatayla süsleyin.

Tat oranı kişiden kişiye değişebilir. Süt karışımını hazırladıktan sonra mutlaka tadına bakın, damak zevkinize göre hurma şurubu miktarını ayarlayın.

Bu güllaç, sadece Ramazan aylarında değil; çay saatlerinde, özel günlerde ya da canınız hafif bir tatlı çektiğinde güvenle yapabileceğiniz bir tarif. Üstelik, glutensiz beslenenler ve süt ürünlerinden uzak durmak isteyenler için de harika bir alternatif.

HURMALAB’ın doğal hurma şurubu ve diğer şekersiz ürünleriyle, geleneksel tatlılara yepyeni, sağlıklı bir bakış açısı kazandırabilirsiniz.

Afiyetle, gönül rahatlığıyla tüketin! 

Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...